DUK
+370 346 20 450
Pradžia

Džiazo vakaras su Dmitrij Golovanov ir Veronika ChiChi

Gegužės 02 d. 18:00 Žiežmarių sinagoga

Dmitrij Golovanov ir Veronika ChiChi – tobulai jaučiantis vienas kitą, kvėpuojantis vienu ritmu duetas ne tik scenoje, bet ir gyvenime. Šis duetas – tai aukščiausios prabos profesionalumo bei šarmo, elegancijos ir charizmos kombinacija. O jų atliekama muzika pilna netikėtumų ir įvairiausių spalvų. Technišką ir ekspresyvų Dmitrijaus fortepijono skambinimą apgaubiantis jaukus ir melodingas Veronikos balso tembras sekančią minutę pavirstą į galingą ir nenugalimą, kaip upės tekmė, balso apoteozę, kuriai ne garsai, o gryna energija pritaria fortepijono stygos, tampančios Golovanovo pirštų pratęsimu.

2016 metų duetas pristatė savo persmelktą meile, šviesa ir šiluma albumą „Dedication”, o 2021 metais paruošė dar vieną naują programą „Džiazas iš namų” – tai džiazo programa lietuvių kalba, nešanti ramybę ir šilumą į klausytojų, pasiilgusių koncertų, namus. 

Veronika ChiChi – publikos pamėgta, šarminga ir ambicinga džiazo vokalo meistrė, kurios balsas suvirpina kiekvieno klausytojo sielos stygas. Ryškiai ir drąsiai įžengusi į Lietuvos džiazo sceną, po kelių metų ji jau subūrė įspūdingą tarptautinį atlikėjų kvartetą su kuriuo įrašė debiutinį albumą „Singer of a 1000 faces”. Pernai pasirodė jos naujo kvinteto albumas „Namai”, kuris užkariavo klausytojų širdis. Veronika yra aktyvi džiazo scenos ir festivalių dalyvė, nuolat koncertuojanti su savo kvartetu, retro svingo vokaliniu trio „The Ditties”, duetu su D. Golovanovu, taip pat koncertavo daugelyje Europos šalių bei JAV, Kinijoje ir Rusijoje su  šiuolaikine opera „Geros Dienos!” ir kitais projektais. 

Dmitrij Golovanov – vienas ryškiausių ir svariausių džiazo pianistų Lietuvoje, puikiai išmanantis džiazo kalbą ir turintis brandų skonį. Jo paslankumas ne tik leido jam dalyvauti daugybėje skirtingų projektų, bet ir surasti savo išskirtinį skambėsį. Jo talentas, įgūdžiai, išraiškingumas ir išskirtinė grojimo maniera pelnė jam vieno pastebimiausių pianistų titulą Baltijos šalių džiazo scenoje. Jo pasiekimų sąraše – pusfinalis Montreux solo pianistų konkurse, Finalas European Jazz Competition, Muzikos sąjungos Auksinio disko apdovanojimas. Pernai jis buvo įvertintas Birštono Jazz festivalio Grand Prix už nuopelnus Lietuvos džiazui, o taip pat išrinktas Lietuvos džiazo federacijos prezidentu.

Žiežmarių kultūros centras

Kaišiadorys – Lietuvos kultūros sostinė 2024

Peržiūrėti "Facebook"
Atgal