DUK
+370 346 20 450
Pradžia

Trio „Blind boats“ (Gytis Norvilas, Vytautas Labutis, Arkadijus Gotesmanas) koncertas

Rugsėjo 12 d. 18:00 Žiežmarių sinagoga

„Grimzdimo vienetai“ – tai kompozicija pagal Gyčio Norvilo eilėraščius (iš knygų „Skėrių pusryčiai“, „Akla valtis“, „Grimzdimas“, „Išlydžių zonos“ etc.), tam tikras žemėlapis, rodantis judėjimo vektorius, kryptis.

Greičiausiai į požemius, užribį, tam tikrą pasienio zoną, į vidines provincijas ir užsienius. Išėjimas į dykras, miriop, dugno čiupinėjimas. Beje, dugnas – puiki ir šokių aikštelė. Čia esama šokio, žaismės ir siuto.

Grimzdimas visų pirma asocijuojasi su vandeniu: nardyti, būti po vandeniu, trumpam virsti kitu – žuvim, kitu gyviu – tuomet visai kitaip jauti kūną… Fiziškai. Kitas pasaulis. Tai tam tikras bandymas grįžti į prarastąjį rojų, gimdą, įsčias, vaikystę… Gal net civilizacijos vaikystę. Yrimasis dugno link – tvirto pagrindo link. Grįžimas namo. Grįžimas ten, iš kur išeita, kad galėtum atsispirti. Beje, kiekviena upė yra ir riba, šiokia tokia Leta, Acherontas ar Stiksas.

Trio „blind boats“ (Gytis Norvilas, Vytautas Labutis, Arkadijus Gotesmanas) pirmąjį kartą pasirodė 2022-ųjų Vilniaus knygų mugėje, vėliau Kauno „Fluxus festivalyje“. Duetu (G. Norvilas ir A. Gotesmanas) poezijos eterį skleidžia („poetrina“) nuo 2017-ųjų. Viską čia valdo improvizacija, nors ir griežtai struktūruota, įrėminta. Ritmą, toną diktuoja intuityvumas, impulsas, susiklausymas.

Žiežmarių kultūros centras

Kaišiadorys – Lietuvos kultūros sostinė 2024

 

Atgal